Настъпващата чума

Лори Гарет

Публикувана за първи път през 1994 г. „НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА: нововъзникващи болести в свят извън равновесие“ става бестселър според класацията на Ню Йорк Таймс през 1994-95. Лори Гарет изследва и пише „НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ в продължение на десет години. Тази брилянтна книга предава мрачно послание: че може би навлизаме в период на драматични промени в отношенията ни с инфекциозните заболявания. Това е единствената книга, която рисува плашещ портрет на голяма част от безбройните инфекциозни заболявания, застрашаващи човечеството: малария, туберкулоза, холера, бубонна чума, жълта треска, сифилис, както и нововъзникващите вируси и бактериални инфекции, които учените наскоро идентифицират и с които се борят: СПИН, легионерска болест, свински грип, пренасяни от гризачи хантавируси, синдром на токсичния шок, ешерихия коли, треска Ласа и смъртоносните вируси Марбург и Ебола.

„НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ е книга, която променя мирогледа и разтърсва читателя до основи, който се сблъсква с горчивата истина, че човек не може да победи в необятния патогенен свят. Единствената болест, за която се твърди, че е изкоренена от лицето на земята е едрата шарка. С останалите вируси и бактерии просто се учим да живеем.

В момента, с оглед богатото си минало и експертиза, Лори Гарет е най-често канения коментатор в САЩ, относно текущата пандемия от Ковид-19. Поразителна е приликата между разказите на Гарет и настоящата ситуация, в която попадна света без да очаква.

„НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ е книга, подходяща за всеки, които иска да знае какво се случва в съвременния свят, който не иска да бъде манипулиран и заблуждаван, тъй като най-голяма истина е, че историята има тенденцията да се повтаря.

 

Новите правила на богатството

Бен Бенсън

30 лв.

7-те закона на парите

Майкъл Филипс

20 лв.

7-те закона на богатството

Бен Бенсън

60 лв.

Лесният Долар

Трент Хам

20 лв.

Поведенческата бездна

Карл Ричардс

20 лв.

към начало